Mikroaggressioner og fetishisering

Mikroaggressioner: Når folks fordomme om marginaliserede grupper viser sig på en måde, der gør dig ukomfortabel til mode, eller som er stødende.

Fetishisering: En seksuel fascination af ting, der ikke som udgangspunkt har seksuel karakter. Fetishisering af personer ud fra race, køn eller seksualitet kan virke skadende eller dehumaniserende.

Vi forstår, at alle har deres egen måde at behandle disse ting på.

Måske foretrækker du at stoppe samtalen øjeblikkeligt, eller måske foretrækker du at foreklare den pågældende person, hvorfor deres opførsel var skadelig.

Det er vigtigt at vide, at begge dele er helt i orden, og at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert i dette.

Hvis nogen opfører sig på en måde i appen, som du ikke er komfortabel med, og du ønsker, at vi skal tage os af det, så benyt Bloker & anmeld eller kontakt vores team.

Alternativt, hvis du føler dig tryg, og vælger selv at tale med dit match om det, så er her nogle tips, der kan være hjælpsomme:

• Forsøg at sætte dig ind i, om den skadelige opførsel var forsætlig eller ej.
  • Hvis det var med vilje, så stop samtalen med det samme – det er ikke dit ansvar at ændre deres værdier eller holdninger.
  • Hvis det ikke var med vilje, så er næste trin ikke at kaste skyld.
  • Forklar i stedet på rolig vis, hvad der var sårende, og hvorfor, det var sårende.
  • Vent og lyt. Du har gjort, hvad du kunne, og du kan ikke styre den anden persons reaktion.
  • Hvis vedkommende går i forsvar, så er det muligvis tid til at afslutte samtalen.
  • Hvis vedkommende takker dig og forstår dig, fantastisk! Tal videre om det, eller fortsæt blot jeres samtale.