Bumbles inkluderande könsinställningar

På Bumble brinner vi för och strävar efter att ta fram en app som är så inkluderande och trygg som möjligt. Vi letar ständigt efter nya sätt att se till att din upplevelse är både positiv och stärkande. Kön är unikt för var och en, och vi tror att varje bra kontakt börjar med att kunna vara sitt sanna jag.

Inkludering är vår prioritet

Vi har gått samman med experterna på GLAAD, en organisation för mediaförespråkande vars mål är att öka acceptansen av personer som är lesbiska, gay, bisexuella, transgender och queer (HBTQ), och skapa en plats där alla från hela könsspektrat känner sig trygga och sedda. Tack vare vägledning från GLAAD kan våra användare nu berätta mer om sin könsidentitet och sexuella läggning, så att de bättre kan uttrycka sig själva på ett sätt som återger vilka de är som personer. Hur du förmedlar dig själv är upp till dig, oavsett om du är ny på Bumble och precis skapat ett konto eller använt vår app tidigare men vill berätta mer om vem du är.

Välj hur du identifierar dig

Vi har utökat vår lista över könsidentiteter. Hur du förmedlar dig själv är upp till dig, oavsett om du är ny på Bumble och precis skapat ett konto eller använt vår app tidigare men vill berätta mer om vem du är.

Nya medlemmar kan välja sin könsidentitet vid registreringstillfället genom att följa dessa steg:

1. När du skapar en ny profil eller uppdaterar ditt befintliga konto kan du välja mellan könen man, kvinna eller icke-binär.;
  2. När du valt ett kön visas texten “Lägg till mer om ditt kön” där du kan välja bland en rad utökade könsidentiteter och sexuella läggningar.
  3. Här går det även att välja om du vill att din könsidentitet ska visas på din profil. Om du hellre vill dölja den kan du stänga av med hjälp av reglaget.

Befintliga medlemmar kan när som helst uppdatera sin könsidentitet genom att följa dessa steg:

1. Välj Redigera profil under din profil på huvudskärmen.
  2. Scrolla ned till avsnittet Min basinfo.
  3. Välj Kön och uppdatera sedan din könsidentitet.
  4. Här går det även att välja om du vill att din könsidentitet ska visas på din profil. Om du hellre vill dölja den kan du stänga av med hjälp av reglaget.
  5. Om du bor i USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Storbritannien, Irland eller Indien kan du även lägga till upp till tre pronomen på din profil, som visas på alla Bumble-lägen, dvs. Date, BFF och Bizz.

Det går bara att välja en könsidentitet att visa på din profil. Dina pronomen och könsidentitet går att ändra när som helst.

Om du inte ser något könsalternativ som passar precis in på dig får du gärna berätta det genom att trycka på "Berätta om något saknas" längst ned i listan. Läs mer om våra utökade inställningar för könsidentitet här.

Välj vilka som kan se dig och vilka du vill matcha med

Du kan ställa in vilka du är intresserad av att dejta – kvinnor, män, icke-binära personer, en kombination av två val eller välja att se alla kön.

Om du väljer Date-läget när du skapar din profil visas en skärm där du får frågan vem du vill dejta.

Om du redan har ett konto eller vill ändra dina inställningar följer du dessa steg:

Om du använder Date-läget:

1. Tryck på den grå bikupeikonen längst ned på skärmen.
  2. Välj dejtfilter högst upp till höger på skärmen.
  3. Välj de könsidentiteter du är intresserad av.

Synpunkter?

Om du har feedback angående våra inställningar för könsidentitet eller vill ställa en fråga är det bara att kontakta oss här.