Bumbles inkluderande inställningar för könsidentitet

Bumbles inkluderande val för könsidentitet

På Bumble strävar vi efter att ta fram en app som är så inkluderande som möjligt. Vi letar ständigt efter nya sätt att se till att din upplevelse är både positiv och stärkande.

Vi har gått samman med experterna på GLAAD, en organisation för mediaförespråkande vars mål är att öka acceptansen av personer som är lesbiska, gay, bisexuella, transgender och queer (HBTQ), och skapa en plats där alla från hela könsspektrat känner sig trygga och sedda. Tack vare vägledning från GLAAD kan våra användare nu berätta mer om sina könsidentiteter och sexuella läggningar, så att de bättre kan uttrycka sig själva på ett sätt som återger vilka de är som personer. Hur du förmedlar dig själv är upp till dig, oavsett om du är ny på Bumble och precis skapat ett konto eller använt vår app tidigare men vill berätta mer om vem du är.

När du skapar en ny profil eller uppdaterar ditt befintliga konto kan du välja mellan könen man, kvinna eller icke-binär. När du valt ett kön visas texten “Lägg till mer om ditt kön.”

Om du väljer kvinna kan du välja mellan:

-Intersexuell kvinna
-Transkvinna
-Transfeminin
-Kvinna och icke-binär
-Ciskvinna
-Berätta om något saknas

Om du väljer man kan du välja mellan:

-Intersexuell man
-Transman
-Transmaskulin
-Man och icke-binär
-Cisman
-Berätta om något saknas

Om du väljer icke-binär kan du välja mellan:

-Agender
-Bigender
-Genderfluid
-Genderqueer
-Gender nonconforming
-Könssökande
-Könsvariant
-Intersexuell
-Intersexuell man
-Intersexuell kvinna
-Neutrois
-Icke-binär man
-Icke-binär kvinna
-Pangender
-Polygender
-Transgender
-Transman
-Transmaskulin
-Transkvinna
-Transfeminin
-Two-spirit
-Berätta om något saknas

Om du inte ser ett könsalternativ som passar precis in på dig får du gärna berätta det genom att trycka på "Berätta om något saknas" längst ned i listan. Du kan ändra din könsidentitet när som helst och så många gånger du vill. När du valt det som bäst beskriver dig kan du välja om du vill att ditt kön ska visas på din profil eller ej. Det är helt upp till dig och vad du känner dig bekväm med, och kan stängas av och på när som helst.

Du kan även välja vilket kön du vill att personerna som visas för dig ska ha. Om du väljer Date-läget när du skapar din profil visas en skärm där du får frågan vem du vill dejta. Du kan välja mellan män, kvinnor och icke-binära personer, kombinera två val, eller välja att se alla kön. Könsidentiteter, sexuella läggningar och filter kan ändras när som helst och hur ofta du vill.

Om du redan har ett konto kan du trycka på den grå bikupeikonen längst ned på skärmen och sedan välja dejtfilter högst upp till höger på skärmen. Då visas sidan med dejtfilter, där du kan ställa in vilka könsidentiteter du är intresserad av.

Våra uppdaterade könsinställningar är ett avgörande steg mot att säkerställa att alla våra medlemmar kan uttrycka sig själva och knyta trygga, meningsfulla kontakter på Bumble. Om något skulle gå fel eller om du har frågor om att ställa in ditt kön kan du alltid kontakta vårt supportteam här. Om du har andra funderingar, synpunkter om Bumbles utökade inställningar för könsidentiteter och sexuell läggning eller förslag på hur Bumble kan bli en ännu mer inkluderande plats får du gärna höra av dig till oss