Improve your experience
You’re using a web browser we don’t support. Try one of this free options to have a better experience on Bumble.com

Jak mogę usunąć moje dane?

Udało Ci się znaleźć swoje idealne dopasowanie lub chcesz zrobić sobie chwilę przerwy w randkowaniu? Możesz usunąć swój profil z aplikacji, postępując według następujących kroków. Dzięki temu usuniesz swój profil dostępny publicznie w Bumble i nie będzie on już widoczny dla innych osób. Jeśli zmienisz zdanie, masz 28 dni na skontaktowanie się z naszym zespołem, który ponownie aktywuje Twój profil. Po upływie 28 dni nie będziesz już mieć możliwości odzyskania dostępu do swojego usuniętego konta, ponieważ dotyczące Ciebie informacje będą już stopniowo usuwane z naszego systemu. 

 Jeśli chcesz rozpocząć proces uwuwania danych natychmiast, masz prawo zażądać usunięcia swoich danych, przesyłając „Wniosek o usunięcie danych" do naszego zespołu. Po złożeniu wniosku, procedura całkowitego usunięcia danych możesz potrwać do 30 dni. 

Zwróć uwagę, że jeśli Twój profil w Bumble został zablokowany, mamy obowiązek zachować podstawowe informacje w celu przeprowadzenia blokady konta. Przechowujemy dane także w sytuacji, kiedy wymagane jest to ze względów prawnych lub ustawowych. Jest to zgodne z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO), a jeśli mieszkasz w Kalifornii (USA) także z Kalifornijską ustawą o ochronie prywatności konsumentów (CCPA).

Aby uzyskać więcej informacji na temat Twoich danych, zapoznaj się z Polityką prywatności Bumble tutaj.