Improve your experience
You’re using a web browser we don’t support. Try one of this free options to have a better experience on Bumble.com

Dlaczego zablokowano mnie na Bumble?

Jeśli Twój profil został zablokowany, oznacza to, że naruszyłaś/eś nasze Zasady społeczności. Bezpieczeństwo naszych użytkowników jest dla nas prioretytem, dlatego na naszej platformie nie tolerujemy żadnych nadużyć. Aby zapewnić wszystkim naszym użytkownikom należyty szacunek i uprzejme traktowanie, każdy musi przestrzegać naszych zasad i wytycznych --zarówno podczas korzystania z Bumble, jak i poza aplikacją.

Dla przypomnienia, poniżej znajdziesz kilka przykładów działań, na skutek których blokadę w Bumble masz jak w banku:

  • Działalność komercyjna

Wszelkie działania komercyjne są na Bumble zabronione. Działalność komercyjna obejmuje między innymi: zabieganie o wsparcie finansowe, działania transakcyjne, rekrutowanie lub nakłanianie do rozrywek przeznaczonych dla osób dorosłych lub sprzedawanie/promowanie towarów bądź usług (w tym udostępnianie linków lub nazw użytkowników związanych z usługami opartymi o subskrypcje, takimi jak na przykład OnlyFans, ManyVids, Patreon, itp.).

  • Nieuprzejme i lekceważące traktowanie innych osób

Może ono obejmować:

Przekraczanie granic i prowadzenie rozmowy o podtekście seksualnym bez zgody drugiej osoby. Aby dowiedzieć się więcej na temat tego, co uznawane jest na naszej platformie za molestowanie seksualne, zajrzyj do poniższego artykułu.

Krytykowanie czyjegoś wyglądu, rasizm, mowa nienawiści, mizoginia oraz zastraszanie to także przykłady nieakceptowanego przez nas zachowania.

  • Wykorzystywanie aplikacji do pozyskiwania obserwatorów

Promowanie swoich kont w mediach społecznościowych, co stoi w sprzeczności z zasadami naszej społeczności. Możesz zamieścić linki do swoich kont na Instagramie lub Spotify w swoim profilu, ale naszym nadrzędnym celem jest wspieranie Cię w nawiązywaniu wartościowych znajomości. Dlatego, jeśli w Twoim opisie znajdą się jedynie Twoje nazwy użytkownika z mediów społecznościowych, może sie to skończyć zablokowaniem.

  • Wysyłanie tej samej wiadomości do wszystkich Twoich dopasowań

Nikt nie lubi dostawać bezosobowych i przypominających spam wiadomości. Zachęcamy Cię do wykonania przemyślanego i oryginalnego pierwszego kroku i to w stosunku do każdego dopasowania indywidualnie. Jeśli brakuje Ci pomysłów na przełamanie lodów, zajrzyj doThe Buzz.

  • Wszelkie działania niezgodne z prawem

Jeśli coś jest niezgodne z prawem, nie rób tego.

  • Powtarzające się usuwanie i tworzenie konta na nowo

Wielokrotne tworzenie nowego konta może mieć negatywny wpływ na Ciebie i innych użytkowników. Z tego powodu zachęcamy Cię do jak najdłuższego posługiwania się tylko jednym kontem. Jeśli chcesz zrobić przerwę w korzystaniu z aplikacji, polecamy skorzystanie z funkcji uśpieniaSnooze.

Jeśli uważasz, że Twój profil został zablokowany niesłusznie, skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia użytkownika.

Uwaga: Jeśli myślisz, że uda Ci się uniknąć blokady poprzez tworzenie kolejnych nowych kont, jesteś w błędzie. Jeśli Twój profil został zablokowany, nie możesz już więcej korzystać z Bumble. Koniec i kropka.