Hoe voeg ik een betaalmethode toe op Google Play?

Op grond van het nieuwe betaalbeleid van Google kunnen gebruikers met een Android-apparaat onze services nu alleen kopen via Google Play, met de betaalmethoden die aan hun Google-account zijn gekoppeld.

Hier volgt stap voor stap hoe je een betaalmethode aan je Google-account kunt toevoegen vanaf je computer:

1. Ga op je computer naar je Google Play-account.
  2. Klik op Betaalmethode toevoegen.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. De nieuwe betaalmethode wordt toegevoegd aan je Google-account.
  5. Je kunt vervolgens een in-appaankoop doen!

Als je een Android-apparaat gebruikt, volg dan de volgende stappen om een betaalmethode toe te voegen aan je Google-account:

1. Open de Google Play-app.
  2. Tik rechts bovenin op het profielpictogram.
  3. Kies 'Betalingen en abonnementen'.
  4. Kies 'betaalmethode'.
  5. Kies 'Betaalmethode toevoegen'.
  6. Kies de betaalmethode die je wilt toevoegen.
  7. Volg de instructies op het scherm om je betaalmethode toe te voegen.

Opmerking: als je Google Pay als betaalmethode gebruikt in India, dien je het identificatie-ID van je Unified Payments Interface (UPI) bij te werken. Je kunt vervolgens in-appaankopen doen!

Je kunt naar Google Support gaan voor meer informatie. Als je meer wilt weten over welke betaalmethoden worden geaccepteerd in jouw regio, kun je dat hier bekijken.